Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Forskningens dag 2013 – om artros och ledvärk

2013-11-04

Såväl yngre som äldre kan drabbas av artros och ledvärk. På Forskningens dag den 5 november i Malmö och 6 november i Lund kan du ta del av aktuell forskning om artros – orsaker, konsekvenser och behandling samt vad du själv kan göra för att förebygga och lindra.

Ställ redan nu dina frågor till Forskningens dags experter!

Här kan du se föreläsningarna i efterhand på webben 

 

Föreläsningar, filmer och samtal!

Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Region Skåne tillsammans med Eric K. Fernströms Stiftelse bjuder in till Forskningens dag på temat ledsjukdomar. Under dagen kommer forskare vid Lunds universitet och Region Skåne att berätta om aktuell forskning och behandling genom föreläsningar, filmer och samtal.

Arrangemanget äger rum i Malmö på kvällen den 5 november och i Lund på eftermiddagen den 6 november med samma program båda dagarna. Arrangemanget kan även ses på webben, direkt den 6 november och i efterhand.

Deltagandet är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Prova-på-aktiviteter

En timme innan programmet börjar har vi öppet hus där du som besökare själv kan testa dina riskfaktorer för att utveckla ledsjukdomar, utforska vad ledbrosk egentligen är, få information om hur det är att leva med ledsjukdomar och få tips som kan underlätta för dig som lever med artros.

Följ och fråga!

Har du en fråga till forskarna? Du kan ställa den i förväg i vår frågelåda på webben från och med 21 oktober. Antingen får du svar direkt under arrangemanget eller i efterhand på webbsidan. Du kan också följa arrangemanget, diskutera ämnet, och ställa frågor till forskarna på Twitter. Hashtag: #forskdag

Forskningens dag 2013
Illustration: Ingrid Henell