Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Sommarläsning och lyssning på Vetenskap & hälsa

2024-06-28
Foto: iStock/amenic181

Nu tar redaktionen sommarledigt och återkommer igen den 5 augusti. Vi önskar alla våra läsare en riktigt skön sommar och hoppas att ni vill följa oss även till hösten igen.

Då kan ni se fram emot nya poddar, nya artiklar och en tidning om hur kön och genus påverkar vår hälsa. För det är inte bara våra gener som till exempel påverkar risken att drabbas av någon sjukdom. Det kan även vara yrkesval eller normer som är relaterade till genus.

Redaktionen tipsar:

Poddar

Det ligger i luften – pollen- och pälsdjursallergi

Vetenskap & hälsa · Det ligger i luften — pollen- och pälsdjursallergi

Starkt skelett hela livet

Vetenskap & hälsa · Starkt skelett hela livet

 

Fler poddar hittar du här


Våra teman

Tillfreds med livet

iStock/andreswd

Hur tar vi oss genom en cancerdiagnos, hur kan vi rusta våra ungdomar att möta livets motgångar på ett bra sätt och kan mjuka värden som konst och medkänsla bidra till hållbara arbetsplatser? I det här temat kommer vi ur olika perspektiv belysa vad som kan ha betydelse för vårt välbefinnande under olika faser av livet. Läs mer

Stroke

Bild på platt huvudform där det står STROKE.
Foto: Designer 491/ iStock

Stroke minskar i Sverige men drabbar ändå drygt 25 000 svenskar varje år. Men forskningen och strokevården har gjort stora framsteg och idag kan man tillfriskna även efter en allvarlig stroke om den beror på en blodpropp i hjärnan. Men det gäller att åka direkt till sjukhuset för varje minut räknas. Läs mer

Fler teman hittar du här


Tidning

omslag med leende ung kvinna utan hår

TIDSKRIFTEN VETENSKAP & HÄLSA

Tidskriften Vetenskap & hälsa är tematisk och kommer ut två gånger per år. Vårens tidskrift har två teman: När kroppen angriper sig själv om autoimmunitet och Frisk på jobbet om ett hållbart arbetsliv.

Bläddra i tidskriften på skärmen

Innehållsförteckning och länkar till samtliga artiklar i senaste numret

När kroppen angriper sig själv & Frisk på jobbet (länk till pdf)

 

Tidigare nummer hittar du här