Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Krama en professor – stöd diabetesforskning!

2012-12-05

En kram i utbyte mot en slant till förmån för forskning om typ 1 diabetes. Professor Corrado Cilio vid Lunds universitets Diabetescentrum vill på detta sätt samla in pengar till Barndiabetssfonden och bidra till ökad kunskap om diabetes.

Mellan klockan 08.30 och 09.30 torsdagen den 6 december 2012 kommer han att stå vid Pressbyrån på Södervärn I Malmö och dela ut kramar.

– För varje kram skänker jag 50 kronor via sms direkt till Barndiabetesfonden, säger Corrado Cilio.

Målet är att få ihop sammanlagt 3000 kronor.

Hur gick det då, fick han några kramar?

Se själv!

123 kramar på en timme. Och för varje kram skickade professor Corrado Cilio ett sms värt 50 kronor till Barndiabetesfonden.
– Jag har kramats vilt, mer än jag trodde och överstigit min gräns på 3 000 kronor ordentligt, säger han lyckligt.

Målet för insamlingen, som ägde rum mitt i morgonrusningen på Södervärn i Malmö, var 60 kramar och sammanlagt 3 000 kronor till forskning om barndiabetes. Med sammanlagt 123 kramar spräckte han sin budget och lyckades samla in hela 6 150 kronor till Barndiabetesfonden.

Aktionen väckte lite skepsis hos vissa morgonresenärer, men Corrados energi och utstrålning fick de flesta att gå med på en kram. Och många kramar följdes av såväl applåder som glada tillrop och miner.

Sms:en finansierade han själv, men uppmanade resenärerna att fortsätta kramas, och om de ville själva skänka en slant till forskningen.
– Det är bra att kramas. Krama din man, din fru, dina barn, vem du vill!

Text: Sara Liedholm

Foto: Colourbox (kramande nallar)