Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Utställning: Hjärnan i bilder

2023-08-08
Bild: iStock/Mihaela Rosu

Modern teknik gör det möjligt att synliggöra saker vi hittills inte skådat inuti vårt mest outforskade organ: Hjärnan! Kom till MultiPark Café den 24 augusti och titta på våra forskares magnifika bilder och hör dem berätta om vad de föreställer och hur hjärnan fungerar.

Dessutom kommer en naturfotograf berätta hur han lyckas upprätthålla fotograferandet trots att han drabbats av Parkinsons sjukdom.

MultiPark är ett strategisk forskningsområde vid Lunds universitet. Här bedrivs tvärvetenskaplig forskning om neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers, Huntingtons och ALS, hela vägen från molekyl till patient.

MultiPark anordnade nyligen en fototävling där alla forskare i miljön fick delta. En extern jury utsåg det vinnande bidraget. Den 24 augusti kl 17-19 bjuder vi in till en vernissage där våra forskare visar upp sina bilder tagna djupt inne i hjärnan. Läs mer om det vinnande bidraget (engelska)

Efter presentationerna bjuder vi på fika. Då har du möjlighet att ställa frågor till forskarna. Eventet är gratis, men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs.

Länk till anmälan

Länk till eventsidan med mer information och vägbeskrivning

Varmt välkommen till en insiktsfull kväll!