Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Forskardagar på Vattenhallen

2021-09-17

http://Foto: ForskarfredagKaffekoppar som det står Forskarfredag på.

Idag är det ForskarFredag på många ställen runtom i Sverige. Hela nästa vecka kommer det hundratals aktiviteter att pågå som Låna en forskare och Forskar Grand Prix. På Vattenhallen i Lund kommer lundaforskare att experimentera och snabbföreläsa för allmänheten den 24-25 september.

Syftet med Forskarfredag, som arrangeras av Vetenskap och Allmänhet, V&A, är att väcka nyfikenhet på forskning och öka förståelsen för hur forskarna arbetar. Årets tema är “Hur ska vi leva och bo i framtiden”.

Ett 80-tal forskare står också redo att rycka ut till skolklasser i hela Sverige, för att göra det möjligt för lärare att låna en forskare nästa vecka. I Vattenhallen i Lund så ordnas en rad aktiviteter den 24-25 september.

Fredagen  är vigd till gymnasieelever, men under lördagen den 25 september så är allmänheten välkommen.  Forskare från Lunds universitet finns på plats för att demonstrera, experimentera och samtala kring delar av sin forskning under lättsamma former. Kl 14  och 14:45 är det visningar i planetariet. Det är fri entré , men biljetter måste bokas i biljettshopen eftersom antalet platser är begränsat.

Länk till biljettshopen

Mer om Forskarfredag