Vetenskap & Hälsa

Vetenskap & hälsa

Har du frågor om kost och hälsa?

2013-11-21
Charlotte Erlanson-Albertsson
Charlotte Erlanson-Albertsson svarar på läsarnas frågor om kost och hälsa i det tredje avsnittet av Doktorn svarar. Foto: Mikael Risedal

Under 2013 påbörjade vi en helt ny intervjuserie på vår hemsida.  Bruno Clevström som är patientinformatör på Patientforum vid SUS Malmö samtalar med läkare inom olika områden för att få veta mer om både sjukdomar och aktuell medicinsk forskning.

Nu är det snart dags för frågor kring kost och hälsa. Bruno kommer att träffa professor Charlotte Erlanson-Albertsson i början av februari 2014 och höra mer med henne om hur vi ska äta för att må bra.

Vilken av alla koster är egentligen bäst? Hur ska man äta för att gå ner i vikt ? Eller om man behöver gå upp i vikt? Hur fungerar det egentligen när vi blir hungriga? Och vad händer i kroppen med den mat vi ätit? Detta och mycket mer pratar Bruno och Charlotte vidare om i programmet.

Har du frågor om kost och hälsa?

Vi tar gärna emot dina frågor kring kost och hälsa innan programmet. Tänk på att frågorna inte bör vara för personliga om de ska gå att besvara på detta sätt.

Senast den 24 januari 2014 behöver vi dina frågor.